Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ 6μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΤΜΗΜΑ : ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ : ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ 7                ΤΗΛ: 26510-32513 FAX: 26510-26316

ΑΡΙΘ. ΕΓΚ. ΚΑΤΑΣΤ.  350/38

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 9-3-2017

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό στις 15 Μάρτη 2017, με καλεσμένο τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης Κ. Μαρουάν Τουμπάσι.
            Παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία με αφορμή τη νέα κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, με την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην ανέγερση 2.500 νέων εποικιστικών κατοικιών στην κατεχόμενη δυτική όχθη.
            Επιθετικότητα που πατά στην ανοχή και στηρίζεται από ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και Κυβερνήσεις όπως και η Ελληνική η οποία ενδυναμώνει την οικονομική πολιτική αλλά και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
            Ο Παλαιστινιακός λαός έχει υποφέρει πολλά χρόνια από την Ισραηλινή επιθετικότητα, από τους εποικισμούς, τη λεηλασία των φυσικών πόρων και των προϊόντων της γης τους και από τον αποκλεισμό. Τα παιδιά της Παλαιστίνης δολοφονούνται στους δρόμους. Εργάτες φυλακίζονται κάθε μέρα. Σήμερα πάνω από 300 παιδιά Παλαιστινίων κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές.
            Σήμερα που η Αστική τάξη της χώρας μας και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι έχουν κάνει επιλογή στρατηγικής σύμπλευσης με το Ισραήλ είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απελευθέρωση του Παλαιστινιακού λαού από τη βαρβαρότητα της Ισραηλινής κατοχής.
            Η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων για το μοίρασμα των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην ευρύτερη περιοχή πυροδοτεί πολέμους και επεμβάσεις, επιτείνει τα προβλήματα κατοχής, ανοίγει θέματα διαμελισμού κρατών και αμφισβήτησης συνόρων προκαλεί προσφυγιά και μετανάστες.
            Οι εργαζόμενοι έχουμε πλήρη επίγνωση της αιτίας που προκαλεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς που δεν είναι άλλη από τη δίψα των καπιταλιστών για ακόμη περισσότερα κέρδη μέσα από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
            Επομένως ο αγώνας, η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό πρέπει να συνδυαστεί με τους αγώνες ενάντια στην Αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που βαθαίνει τη Στρατιωτική – Πολιτική και οικονομική συνεργασία της χώρας μας με την κατοχική δύναμη το Ιμπεριαλιστικό Ισραήλ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
-Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις Ισραηλινές φυλακές.
-Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού, και να αρθεί κάθε μορφής αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας.
-Να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ‘67
-Να εξασφαλιστεί η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
-Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
-Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΗ 6μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΖΗΤΩ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου