Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Έναρξη προβολών από την Κ.Ο.Π.Ι. – «Vivre sa Vie» του Jean-Luc Godard, με την Anna Karina


Η Κ.Ο.Π.Ι. παρουσιάζει για το χειμερινό  εξάμηνο 2016 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο «Ωδή στην Αυτοκαταστροφή”. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάθε Πέμπτη. Ώρα έναρξης: 20:00 Είσοδος ελεύθερη!
Η ψυχή είναι ο δαίμονας. Αυτή η φράση μάλλον ειπώθηκε, σε μια ανύποπτη στιγμή, από όλους τους ήρωες του φετινού αφιερώματος της ΚΟΠΙ «Ωδή στην αυτοκαταστροφή», όντες εκείνοι που απέδειξαν με τον πλέον ευκρινή τρόπο, πως οι τραγωδίες συμβαίνουν εκ των έσω.
Η ανθρώπινη αδυναμία διατρέχει την ζωή υποδεικνύοντας τους φραγμούς της, ορίζοντας τα εμπόδια της και πολλές φορές στήνοντας μια κόλαση, η οποία- όλες οι απόψεις συναίνεσαν- είναι εν τέλει, επίγεια. Ο εσωτερικός παράγοντας υποσκάπτει τους εξωτερικούς θέτοντας ένα πλαίσιο στο οποίο άνθρωποι ευνοημένοι από την τύχη, όμορφοι, εύποροι, γεννημένοι σε τόπους και χρόνους ελευθερίας και ειρήνης, έχουν για άπιαστο όνειρο μια ευτυχία, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η βιωμένη τους πραγματικότητα. Η ΚΟΠΙ σας καλεί να παρακολουθήσετε πέντε ιστορίες ψύχωσης και τιμωρίας που έλαβε διαστάσεις προσωπικής υπόθεσης. Πέντε ιστορίες αυτοκαταστροφής.
Έναρξη αφιερώματος την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου με την κλασσική ταινία «Vivre sa Vie» του Jean-Luc Godard, με την Anna Karina


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου