Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση με τον κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ,Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ,είχε η Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

11.10.2016

Ν.Τ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ,Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ,είχε  η Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.
Στον υπουργό τέθηκαν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις του Δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος  αλλά και  ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στο Νομό Ιωαννίνων
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο τονίστηκε η ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της ΑΔΕΔΥ και η αναγκαιότητα θεσμικής κατοχύρωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δημόσιο στην διαδικασία.
- Την άμεση συγκρότηση  όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την επιλογή από αυτά των στελεχών της Διοίκησης ,ώστε να σταματήσει επιτέλους το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς της «ανάθεσης καθηκόντων».
-Την άμεση στελέχωση -μέσω μόνιμων προσλήψεων- κρίσιμων τομέων του Δημόσιου τομέα, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (ΓΓΔΕ, ΙΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας).
-Την παράταση μέχρι τέλους του 2017 όλων των συμβάσεων στους τομείς της καθαριότητας των Δήμων. Για το θέμα αυτό έκανε παρέμβαση μετά από πρόταση μας και εκπρόσωπος των  συμβασιούχων του Δήμου Ιωαννιτων.
-Την ένταξη των Δήμων Παγωνιού ,Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων και Μετσόβου στο καθεστώς των Παραμεθορίων-Προβληματικών και Δυσπρόσιτων περιοχών ώστε οι εργαζόμενοι στις Δημοσιές Υπηρεσίες των περιοχών αυτών να λαμβάνουν το προβλεπόμενο επίδομα.
-Τέλος τονίσθηκε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι τα φαινόμενα τρομοκρατίας και συκοφάντησης ενάντια στα συνδικαλιστικά όργανα και στους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εκ μέρους «Διευθυντικού Στελέχους», όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά εάν συνεχισθούν, θα υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου