Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατά τη σημερινή, Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013, προγραμματισμένη συνεδρίασή του, έλαβε απόφαση για κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενάντια στην πολιτική των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων που υλοποιεί ευλαβικά η Κυβέρνηση, καθοδηγούμενη από την Τρόικα, με στόχο τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των δομών του Κοινωνικού Κράτους.
Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε παρατεταμένες, πολύμορφες, συγκρουσιακές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν:
1. Εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013.
2. 48ωρη απεργία σε όλο το Δημόσιο Τομέα, Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Στην απεργιακή αυτή κινητοποίηση θα επιδιώξουμε, ύστερα από συνεννόηση με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς φορείς, με τους οποίους είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, να διευρύνουμε τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και με τη δική τους συμμετοχή.
3. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Δευτέρα 16 έως Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των εργαζομένων να αποφασίσουν -μέσα από Γενικές Συνελεύσεις- συλλαλητήρια και άλλες μορφές κινητοποιήσεων και να προτείνουν για την παραπέρα πορεία του απεργιακού αγώνα.
4. Την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013, θα συνεδριάσει από κοινού, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών, για εκτίμηση των μέχρι τότε εξελίξεων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα στην κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα διαρκείας,  στο Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που θα συνέλθει σε συνεδρίαση το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Μπαλάντες για 2 κλασικές κιθάρες και 2 γυναικείες φωνές

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 9 μ. μ.
Προαύλιο Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής»
Είσοδος Ελεύθερη

Μπαλάντες για 2 κλασικές κιθάρες και 2 γυναικείες φωνές

Γιώργος Νάκης (κιθάρα, διασκευές κομματιών)
Μιχάλης Αναστασίου (κιθάρα)
Σωτηρία Αθανασοπούλου (τραγούδι)
Σταυρούλα Νάκη (κιθάρα, τραγούδι, αυλός)

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

Αποσπάσεις εκπ/κών σε φορείς

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Παρουσία εκπ/κών κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60 κατά την έναρξη του σχολικού έτους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Όσοι εκπαιδευτικοί Α/θμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ60 Νηπιαγωγών έχουν υποβάλει αίτηση απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, με δεδομένο ότι το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για τις αποσπάσεις τους τη Δευτέρα 2-9-2013 και την Τρίτη 3-9-2013, επειδή οι κλάδοι αυτοί δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των μετατάξεων, οφείλουν να παρουσιαστούν στην οργανική τους θέση ή στη θέση που θα αποσπαστούν αντί της 2-9-2013 στις 5-9-2013.
Τα παραπάνω ορίζει έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Σ. Κεδίκογλου. Κάνετε κλικ εδώ για να δείτε το έγγραφο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για τις αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες έγιναν οι μετατάξεις εκπ/κών της Β/θμιας στην Α/θμια

Πέμπτη, 29 Αύγουστος 2013



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με πρωτόγνωρες και αδιαφανείς διαδικασίες έγιναν οι υποχρεωτικές μετατάξεις 3.495 εκπαιδευτικών της Β/θμιας στην Α/θμια. Δυστυχώς το «αλαλούμ» που είχα καταγγείλει εδώ και μέρες επιβεβαιώθηκε.
Συγκεκριμένα :
1. Είναι πρωτοφανές να πραγματοποιούνται 3.495 υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών και να μην ανακοινώνονται τα μόριά τους, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια. Όπως , επίσης , είναι πρωτοφανές οι υποψήφιοι να δηλώνουν τα μόριά τους με υπεύθυνη δήλωση και να μην γίνεται κανένας έλεγχος, από την υπηρεσία ,των στοιχείων που δηλώθηκαν.
2. Οι μετατάξεις έγιναν από το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και όχι από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία δεν γνωρίζει τίποτε ούτε για τα κριτήρια, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν.
3. Καταργήθηκαν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα θεσμοθετημένα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ) και τα κενά και τα πλεονάσματα προσδιορίστηκαν από μονοπρόσωπα όργανα: Διευθυντές Εκπαίδευσης, Περιφερειακούς Διευθυντές, Υπουργό Παιδείας.
4. Ανακοινώθηκε ότι οι θέσεις αυτές είναι οργανικές χωρίς, ωστόσο, αυτές να έχουν ακόμη συσταθεί και χωρίς να έχουν δοθεί ως κενά για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του 2013.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι διαδικασίες αυτές είναι πρωτόγνωρες στα εκπαιδευτικά χρονικά και δεν έχουν κανένα προηγούμενο, όσο κι αν ανατρέξει κανείς στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να πραγματοποιεί «υπηρεσιακές μεταβολές» το γραφείο του Υπουργού Παιδείας και η αρμόδια υπηρεσία να μη γνωρίζει τίποτε.
Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών, η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ, πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να μην αφήσουν να περάσει η καταστρατήγηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και να επιστρέψουμε στην εποχή των πελατειακών σχέσεων.
Καλώ τους συναδέλφους της Δ.Ε. που έχουν οποιαδήποτε αμφιβολία για τα αποτελέσματα των μετατάξεων να καταθέσουν, άμεσα, ενστάσεις στις Διευθύνσεις της Δ.Ε.
Μπράτης Δημήτρης

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η πορεία της Κυριακής 1/9/2013

  ΝΕΑ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 
2013-2014

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013
ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ - ΤΡΙΣΤΕΝΟ
(Β κατηγορία) 
Ώρες πορείας: 6
Αρχηγοί: Φ. Καννής, Χ. Παπαχρήστος

Εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας και η διαδρομή θα επανεκτιμηθεί επί τόπου. Εξοπλισμός: ορειβατικά παπούτσια, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπατόν, καπέλο, πολύ νερό, γυαλιά ηλίου. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων. 

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ
ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.

Αναχώρηση από Περιφέρεια Ηπείρου:     07:00  π.μ. 

Πληροφορίες  στα Γραφεία του Συλλόγου, Σμύρνης 15 
καθημερινά 7-9 μ.μ.
τηλ & fax.: 26510-22138
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013.




ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2013.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα στην ιστοσελίδα:

http://results.minedu.gov.gr


Αν θέλετε να προσπελάσετε το site του Υπουργείου πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.minedu.gov.gr

Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ - ΤΕΙ




MEGA TV
Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι μπορούν πλέον να γνωρίζουν εάν... πέρασαν το σκαλί για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, το ποσοστό επιχυχίας ανήλθε στο 68,35%

Οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ -με βασικό χαρακτηριστικό την πτώση ακόμη και σε περιζήτητες σχολές- δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 10 το πρωί από το υπουργείο Παιδείας και αναδημοσιεύονται από το site του MEGA:

  • Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (ποσοστό 90% εισακτέων - Ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ Β)

  • Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (ποσοστό 90% εισακτέων - Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ Β)

  • Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (ποσοστό 10% εισακτέων - Ημερήσια Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ Β)

  • Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (Ημερήσια ΕΠΑΛ Α)

  • Δείτε τις βάσεις εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Ιδρύματα (Εσπερινά ΕΠΑΛ Α)

Εντός της ημέρας, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα σχολεία.

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό του και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών του στοιχείων: Επώνυμο, όνομα, πατρώνυμο και μητρώνυμο.
περισσότερα:  http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=31860762

ΔΟΕ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συνάντηση του Δ.Σ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

 
Αθήνα 28/8/2013
Προς
M.M.E.
Κοιν.
Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία
του Υπουργείου Παιδείας
 Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 28/8/2013, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Υπουργό και Yφυπουργό αρμόδιο για θέματα Α/θμιας Εκπαίδευσης).
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε επιτακτικά όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα:
  • Για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού στην Α/θμια Εκπαίδευση κι έχει ανακοινωθεί πως ο αριθμός των πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι εξαιρετικά μειωμένος .
  • Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που καλούνται να μετακινηθούν στις 2 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της οργανικής τους θέσης από την οποία πιθανότατα θα φύγουν έπειτα από λίγες ημέρες, επιβαρυνόμενοι με τεράστια οικονομική δαπάνη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. για την επίλυση του ζητήματος. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό στο προσεχές 48ωρο να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αίτηση απόσπασης με το να παρουσιαστούν και ν' αναλάβουν υπηρεσία στην πλησιέστερη, στον τόπο κατοικίας τους, Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Πραγματοποιήθηκαν με εντολή της Τρόικας για λόγους λογιστικούς κι όχι εκπαιδευτικούς. Προκάλεσαν αναστάτωση στους συναδέλφους της Β/θμιας που μετατάσσονται κι αδικία στους συναδέλφους της Α/θμιας (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών κλπ.) που είδαν ξαφνικά να δημιουργούνται «οργανικές θέσεις» που μέχρι χθες δεν υπήρχαν, κάνοντας αδύνατο το να τοποθετηθούν οργανικά στον τόπο που επιθυμούσαν.
  • Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για μια ακόμη χρονιά, την ίδια ώρα που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της καθαριότητας των σχολείων τα οποία δεν έχουν και σχολικούς φύλακες.
  • Αναφέρθηκε το ζήτημα της συνεχιζόμενης οικονομικής κι επιστημονικής υποβάθμισης των εκπαιδευτικών για το οποίο απαιτείται ιδιαίτερη συνάντηση.
Απαντώντας ο κύριος Υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία λειτουργεί σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, οικονομικού Αρμαγεδώνα όπου πρωταρχική μέριμνά της ήταν και είναι η διασφάλιση των θέσεων των εκπαιδευτικών. Δήλωσε πως στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 23/7/2013 αποφασίστηκε ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και δεν θα υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας.
Επίσης δήλωσε ότι έχει γίνει προκήρυξη πρόσληψης  μέσω ΕΣΠΑ 4.500  σχολικών φυλάκων κι ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των μετακινήσεων των μαθητών.
Δε δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το καθεστώς πραγματοποίησης των μετατάξεων. Ζητούμενο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τις «οργανικές θέσεις» και τις αδικίες που υφίστανται οι συνάδελφοι που ήδη υπηρετούν στην Α/θμια εκπαίδευση.
Δυστυχώς δεν υπήρξε δέσμευση για την άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων με επίκληση στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των μετατάξεων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την έντονη  διαμαρτυρία του γι αυτή την εξέλιξη και δήλωσε πως  θα συνεχίζει να ασκεί πίεση προς την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις επόμενες ημέρες προκειμένου το θέμα αυτό που ταλανίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρει λύση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα ζητήματα που τέθηκαν δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Καλεί τον Κλάδο σε συσπείρωση κι επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αγωνιστικές δράσεις τις άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές  που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση και «κλέβουν» τη ζωή μας.
Από τη Δ.Ο.Ε.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση για τις Μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Παιδείας - Μετακινήσεις Καθηγητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ypdvmth thumb other250 0Ανακοίνωση για τις Μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Παιδείας - Μετακινήσεις Καθηγητών
Μετά την έγκριση και την αποδοχή του συνόλου των μεταρρυθμιστικών δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, μία από τις προαπαιτούμενες δράσεις -η μετακίνηση των πλεοναζόντων καθηγητών από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης- ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία.
Συγκεκριμένα:
  • Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
  • Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
  • Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
  • Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
Για το Δελτίο Τύπου και τον πλήρη κατάλογο αποτελεσμάτων πατήστε εδώ.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
                Α. Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 29.08.2013 στις 10:00 δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
                Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από εκείνη την ώρα να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).
                Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της Πέμπτης.
                Β. Επίσης την Πέμπτη 29.08.2013 στις 10:00 ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. μη ελληνικής καταγωγής.
Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://moreresults.minedu.gov.gr .
                Γ. Οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων της παρ. 12 α του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄), όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. Γ2 του άρθρου 45 του Ν.3773/2009 (ΦΕΚ 120 Α΄) ή των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 του Ν.3708/2008 (ΦΕΚ 210 Α΄) και τροποποιήθηκε με το άρθρο 38 του Ν.4115/2013 (ΦΕΚ 24 Α΄) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στην κεντρική υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. από 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και 23 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά και μόνο με ταχυμεταφορά ή με συστημένη επιστολή.
Υπενθυμίζεται η σχετική εγκύκλιος Φ.151/111884/Β6/12.8.2013 ΑΔΑ: ΒΛΩΗ9-1ΙΦ που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας (www.minedu.gov.gr, στην ενότητα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, υποενότητα ΑΘΛΗΤΕΣ, στο σημείο ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ).
Οι πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, που έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό της πάθησής τους από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές πιστοποίησης, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, θα κληθούν να υποβάλουν το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό τους δελτίο από τις 9 μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί με το σχετικό Δελτίο Τύπου, της 26.8.2013.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη

Τετάρτη, 28 Αυγούστου, ώρα 9.00 μ.μ. στο Ιτς Καλέ
«Ποιός ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη
Είσοδος ελεύθερη

Αύριο η ανακοίνωση των βάσεων και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ



ΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr
Αύριο Πέμπτη θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής και των ονομάτων των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια ,ΤΕΙ,Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές.
Το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπάιδευσης ενημερώνει ότι τΤην Πέμπτη 29-08-13 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των Δ/νσεων Δ.Ε. θα αποσταλούν οι επιτυχόντες κατά Λύκειο (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) αρμοδιότητάς σας και παρακαλούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε:
α) είτε να προωθήσετε το αντίστοιχο ανά Λύκειο ηλεκτρονικό αρχείο επιτυχόντων σε όλα τα Λύκεια αρμοδιότητάς σας, αφού πρώτα έχετε ενημερώσει σχετικά τους Διευθυντές Λυκείων σας, (επισημαίνεται ότι σε κάθε Λύκειο θα αποσταλεί μόνο το αρχείο του αντίστοιχου Λυκείου),
β) είτε να καλέσετε τους Διευθυντές των Λυκείων αρμοδιότητάς σας ή τους εκπροσώπους τους για να παραλάβουν ο καθένας τους το αρχείο επιτυχόντων (ηλεκτρονικό ή εκτυπωμένο) της σχολικής του μονάδας.
γ/Σε κάθε περίπτωση, οι καταστάσεις των επιτυχόντων κάθε Λυκείου θα πρέπει να αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας σε εμφανές και προσιτό για τους ενδιαφερόμενους σημείο του Λυκείου.

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Γ.Σ. την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9μμ στα «Λιθαρίτσια»



ΕΛΜΕ Ιωαννίνων
                                     Ανακοίνωση κάλεσμα
 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΣΕ! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-Ι. αναγνωρίζει την αγωνία των συναδέλφων σε ότι αφορά την περιστολή-κατάργηση των εργασιακών μας σχέσεων τις απολύσεις και μετατάξεις κλπ. Εκτιμά ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε  αυτή την βάρβαρη πραγματικότητα πολιτικά και μαζικά.
Χρειάζεται συσπείρωση και αγωνιστική κινητοποίηση.
Με βάση τα παραπάνω πρόθεση όλων μας είναι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες αντιεκπαιδευτικές αποφάσεις με μεγαλύτερο πλήθος και πάθος.
Καλούμε   όλους  τους συναδέλφους  στη  Γ.Σ.  την Πέμπτη 29 Αυγούστου στις 9μμ στα «Λιθαρίτσια» με θέμα: Απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
              
-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟ!
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ
-ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
-ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ


                                                           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

Συνεδρίαση Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Συγκρότηση Δ.Σ. ΔΟΕ

 
                                                                                       Αθήνα  27/8/2013
                                                        ΠΡΟΣ : Τα Μ.Μ.Ε.
                                                                     Συντάκτες εκπ/κού ρεπορτάζ
                                                        ΚΟΙΝ. : Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Συγκροτήθηκε σήμερα, 27-8-2013, σε σώμα το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες  της 24ης Ιουνίου 2011, ως εξής

ΔΟΕ:Αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

Αρ. Πρωτ. 60 Αθήνα 27/8/2013

Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο  
2. Τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Κεδίκογλου Συμεών
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκ/κών Π.Ε.
           Μ.Μ.Ε.
Θέμα: Αίτημα για συνάντηση
Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Υφυπουργέ
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ζητά να έχει άμεσα συνάντηση μαζί σας (σήμερα Τρίτη 27/8/2013 ή το αργότερο αύριο Τετάρτη 28/8/2013) προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα  που ταλανίζουν την  εκπαίδευση  (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση ) εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2013-2014.
Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
     Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
           Κόκκινος Χαράλαμπος                                                     Κικινής Θανάσης

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έδωσε ΛΥΣΗ στο αδιέξοδο

Αθήνα 27 Αυγούστου 2013
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ
Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
έδωσε ΛΥΣΗ στο αδιέξοδο
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Δυο μήνες μετά την εκλογή του, συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
            Η Δημοκρατική Συνεργασία προσπάθησε σ΄ όλο αυτό το διάστημα να θέσει όλες τις παρατάξεις προ των ευθυνών τους και, μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος, να συγκροτηθεί ένα ΕΝΩΤΙΚΟ, ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ με τη συμμετοχή όλων.
            Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως σ΄ αυτή τη συγκυρία, που γκρεμίζονται τα πάντα γύρω μας, που οι απολύσεις έφτασαν στην πόρτα μας, το νέο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αυτό το μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ έπρεπε να εκπέμψει στους συναδέλφους και στην κοινωνία. Ότι είμαστε ένα συνδικάτο που προασπίζεται ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ τα δικαιώματά μας και θέτει σε δεύτερη μοίρα τα μικρά, τα μικροπαραταξιακά "οφέλη".
            Δυστυχώς, σ’ ολόκληρο αυτό το δίμηνο συναντήσαμε έναν τοίχο από τις παρατάξεις, κυρίως , ΤΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και της ΕΡΑ, και δευτερευόντως του ΠΑΜΕ.
            Οι μεν ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δήλωσαν ότι δεν συμμετέχουν στη συγκρότηση και δεν ψηφίζουν κανέναν, η δε ΕΡΑ αφού αρχικά πρότεινε "αριστερό!!!" προεδρείο, ενώ ήδη γνώριζε πως οι Παρεμβάσεις δεν δέχονται, στη συνέχεια ζητούσε τη συμμετοχή όλων προκειμένου να συμμετέχει.
            Το ΠΑΜΕ, ενώ στην αρχή δήλωσε ότι θα συμμετέχει στη συγκρότηση του Δ.Σ., και πρότεινε να μείνουν κενές θέσεις στα αξιώματαγια τις παρατάξεις που δε θα συμμετείχαν, στη συνέχεια άλλαξε πορεία και ζητούσε και αυτό τη συμμετοχή όλων, προκειμένου να συμμετέχει.
            Προτείναμε, οι τέσσερις παρατάξεις που συμφωνούν να συγκροτηθεί το προεδρείο, να συμμετέχουν και να λυθεί το ζήτημα, αφήνοντας εκτός μόνο την παράταξη που δεν συμμετείχε στη συγκρότηση (ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), γιατί έχουν επιλέξει την ανευθυνότητα μπροστά στα προβλήματα του Κλάδου, αλλά ούτε αυτό το δέχθηκαν.
            Δυστυχώς, είναι φανερό πως τα όποια μικροπαραταξιακά "οφέλη" υπερίσχυσαν της προάσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων, που αυτή τη στιγμή είναι στο στόχαστρο του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης.
Δεν μπήκαν στη συγκρότηση γιατί:
ü  Θέλουν να «δείχνουν με το δάχτυλο» τους άλλους, πως αυτοί φταίνε για τις όποιες δυσμενείς εξελίξεις υπάρχουν
ü  Θέλουν εκ του ασφαλούς να κάνουν μόνο κριτική και να μην αναλαμβάνουν καμιά θέση ευθύνης, δικαιώνοντας τον τίτλο των εκπροσώπων της συνδικαλιστικής ανευθυνότητας που τους έχει αποδοθεί.
            Ζητούν, τελικά, την εκλογική στήριξη από τους συναδέλφους, όχι για να λειτουργήσουν υπεύθυνα αλλά για να είναι παρατηρητές στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εργαζόμενοι μόνο για την απαξίωσή του, προκειμένου να επικρατήσει το «χάος» των δήθεν ανεξάρτητων συντονιστικών που εξυπηρετούν τις κομματικές επιδιώξεις τους.
            Βέβαια ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ τα ίδια στην ΟΛΜΕ. Εκεί οι παρατάξεις της ΕΡΑ και των ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συμμετείχαν στη συγκρότηση του Προεδρείου, καταλαμβάνοντας μάλιστα τα αξιώματα του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Κι αυτό όμως το Προεδρείο "προγραμματικής σύγκλισης" δεν μπόρεσε να αποτρέψει τις ιστορικά χειρότερες για τον κλάδο των καθηγητών εξελίξεις, όπως τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις, τις υποχρεωτικές μετατάξεις κτλ. Για αυτό βέβαια δεν λένε κουβέντα.
            Υποστηρίζουμε δηλαδή με απλά λόγια, πως όποιος σήμερα προβάλλει την "καθαρότητα" των απόψεών του, ορθώνει διαχωριστικές γραμμές και "τείχη" και δε συμβάλλει στην ΕΝΟΤΗΤΑ και τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων των εργαζομένων, απλά ρίχνει νερό στο μύλο των αντιλαϊκών πολιτικών της Κυβέρνησης και της Τρόικας.
            Αν ήταν τόσο εύκολο να ανατραπούν οι πολιτικές αυτές με "προεδρεία προγραμματικής σύγκλισης" θα το κατάφερναν και στην ΟΛΜΕ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Η Δημοκρατική Συνεργασία, μπροστά σ΄ αυτό το αδιέξοδο, με αίσθημα ευθύνης, με σεβασμό στην ψήφο των συναδέλφων και μπροστά στο ενδεχόμενο να διορισθεί διοίκηση με δικαστική απόφαση, έδωσε λύση συμμετέχοντας στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., καταλαμβάνοντας τα αξιώματα του Αντιπροέδρου, του Ειδικού και του Οργανωτικού Γραμματέα.
            Σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία και αφού για δυο ολόκληρους μήνες εξαντλήσαμε κάθε προσπάθεια για να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις στη συγκρότηση του Δ.Σ., θεωρήσαμε ότι τα προβλήματα όπως : η οικονομική εξαθλίωση, τα πειθαρχικά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα, οι απολύσεις μέσω της αδιοριστίας των συναδέλφων μας αναπληρωτών, η καθυστέρηση στις υπηρεσιακές μεταβολές, το νέο καθεστώς των μετατάξεων, οι αυταρχικές και με αδιαφανείς διαδικασίες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, η καταστρατήγηση σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων μας, ο καθημερινός ευτελισμός ,η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού και η έναρξη της πιο δύσκολης σχολικής χρονιάς σε λίγες μέρες, δεν άφηναν πλέον κανένα περιθώριο καθυστέρησης. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας και τα οποία απαιτούσαν την άμεση συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
            Παρά το γεγονός ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. συγκροτήθηκε σε σώμα από δυο μόνο παρατάξεις, εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως αυτό που χρειάζεται στη συγκεκριμένη στιγμή είναι ένα ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ. Γι’ αυτό καλούμε, έστω και τώρα τις παρατάξεις που δεν συμμετέχουν να αλλάξουν στάση κι εμείς δηλώνουμε ότι θα παραιτηθούμε άμεσα από θέσεις ευθύνης που αναλάβαμε για να δώσουμε λύση στο αδιέξοδο, προκειμένου να δώσουμε το μήνυμα της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.
            Η Δημοκρατική Συνεργασία πιστεύει πως το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. πρέπει να κινηθεί άμεσα σε αγωνιστική κατεύθυνση, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών που πλήττουν την εκπαίδευση , τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους.
            Με δεδομένο ότι η 82η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν πήρε αποφάσεις για αγωνιστικό πλαίσιο θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ενημέρωσης των συναδέλφων και μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις να ληφθούν αποφάσεις για την παραπέρα πορεία του κλάδου.
            Πέρα, όμως, από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος πρέπει σήμερα κιόλας το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για τα θέματα των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μετατάξεις ,αποσπάσεις , προσλήψεις). Θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το ζήτημα με τις οργανικές θέσεις των συναδέλφων μας των ειδικοτήτων, των οποίων η αίτηση για μετάθεση δεν ικανοποιήθηκε επειδή δεν υπήρχαν κενά , ενώ τώρα συστήνονται χιλιάδες οργανικές θέσεις σ΄ ολόκληρη τη χώρα. Είναι, επίσης, απαράδεκτο πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα διδάξουν επειδή δεν έχουν γίνει ακόμη οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις. Είναι άμεση η ανάγκη να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις απόσπασης , εκεί όπου υπάρχουν κενά, και να γίνουν ΤΩΡΑ οι απαραίτητοι μόνιμοι διορισμοί και οι προσλήψεις αναπληρωτών, προκειμένου να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία το Σεπτέμβρη.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
Από τη Γραμματεία τηςΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για 1.000 συνολικά αποσπάσεις στην εκπαίδευση

Αθήνα 27 Αυγούστου 2013
Σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας
του Υπ. Παιδείας για 1.000 συνολικά αποσπάσεις στην εκπαίδευση
Σε απόγνωση βρίσκονται 12.000 εκπαιδευτικοί μετά τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Παιδείας για 1.000 περίπου αποσπάσεις στην εκπαίδευση (από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ). Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές οι αποσπάσεις θα γίνουν με το... σταγονόμετρο και δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν πάνω από 1.000-1.200 αιτήσεις, συνολικά στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Δηλαδή θα αφορούν, σχεδόν αποκλειστικά μόνο τις ειδικές κατηγορίες εκπαιδευτικών.
Εάν η βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας υλοποιηθεί, τότε αυτό θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους. Δεν είναι δυνατόν πέντε ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μην γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα παρουσιαστούν  την ερχόμενη Δευτέρα και η πολιτική ηγεσία να ανακοινώνει καθημερινά , από τα Μ.Μ.Ε. , τα σχέδιά της, που οδηγούν τους συναδέλφους μας στην απόγνωση, στην ανέχεια, στην εξαθλίωση και στη διάλυση οικογενειών τους. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, την οποία οι εκπαιδευτικοί βιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης, είναι αδιανόητο να υποβάλλονται σε πρόσθετα βάρη , αγωνίες και ανασφάλεια.

Η Δημοκρατική Συνεργασία καλεί   τη Δ.Ο.Ε. να συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Παιδείας και   να απαιτήσει την ικανοποίηση   όλων των αιτήσεων απόσπασης , όπου υπάρχουν κενά.
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ
Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

27-08-13 Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2013-2014


Δελτίο Τύπου
ypdvmth thumb other250 0Πρόσκληση υποψηφίων αναπληρωτών και ωρομισθίων από τους κλάδους ΕΕΠ και αναπληρωτών ΕΒΠ για τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ σχολικού έτους 2013-2014

Tο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όσους διαθέτουν τα τυπικά προσόντα ένταξης στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) να υποβάλουν αίτηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία επιθυμούν να προσληφθούν ,από 28/8/2013 μέχρι και 03/09/2013.
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως αυτά ορίζονται από στην με αριθμ. πρωτ. 117775/Γ6/27-8-2013 σχετική εγκύκλιο.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για την πρόσκληση πατήστε εδώ.
Για την ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Ή ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥ Ε.Ε.Π. ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΚΑΙ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. πατήστε εδώ.
Για την ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ Ε.Β.Π. ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. πατήστε εδώ.
Για τον πίνακα των Περιφερειακών Δ/νσεων Π.Ε. και Δ.Ε. πατήστε εδώ.

27-08-13 Εγκύκλιος αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 2013-2014

Δελτίο Τύπου

ypdvmth thumb other250 0Εγκύκλιος αναπληρωτών και ωρομισθίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης 2013-2014
Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλούνται οι εκπαιδευτικοί κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ) να υποβάλουν αίτηση ένταξης στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών EAE σχολικού έτους 2013-2014.
Οι Αιτήσεις-Δηλώσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013 μέχρι και την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.
Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Την Πέμπτη οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ λόγω μετατάξεων εκπαιδευτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
 Την περασμένη Παρασκευή η Μηχανογράφηση του υπουργείου Παιδείας , οι υπάλληλοι της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να εκδώσουν τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, έλαβε εντολή από την πολιτική ηγεσία, να εκδώσει για σήμερα Δευτέρα  τις Μετατάξεις των εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του www.likio.gr.Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ κάνετε κλικ εδώ

Ενημέρωση για την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων στις 2/9/2013

Σχετικά με την ανάληψη υπηρεσίας των εκπαιδευτικών της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
  1. Όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στη Δ/νση Π.Ε. Ιωαννίνων θα πρέπει στις 2-9-2013 να παρουσιαστούν στο σχολείο της οργανικής τους θέσης και να αναλάβουν υπηρεσία. 
  2. Οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων, θα πρέπει στις 2-9-2013, να παρουσιαστούν στο Γραφείο της Δ/νσης Π.Ε. Ιωαννίνων και να αναλάβουν υπηρεσία.
  3. Οι Δ/ντες/ντριες και Προϊστάμενοι/ες των σχολικών μονάδων να χρησιμοποιήσουν το έντυπο αναφοράς ανάληψης υπηρεσίας το οποίο εστάλη στα σχολεία.

7.000 εκπαιδευτικοί σε... «αναμμένα κάρβουνα»

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287  

e-mail: paligiannis@hotmail.gr  
 Αθήνα, 26/08/2013
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Π.Ε.
7.000 εκπαιδευτικοί σε... «αναμμένα κάρβουνα»
Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν με το άγχος, την αγωνία και την ανασφάλεια αφού σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι μετατάξεις, οι αποσπάσεις και οι προσλήψεις αναπληρωτών.
Με βάση την ανακοίνωση του Υπουργείου σήμερα θα ανακοινωθούν οι 5.000 περίπου μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Μετατάξεις που θα έχουν επιπτώσεις στις υπηρεσιακές μεταβολές των ήδη υπηρετούντων έως σήμερα ειδικοτήτων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Ταυτόχρονα, εντός της εβδομάδας, θα ξεκινήσει η διαδικασία των αποσπάσεων σε φορείς και γραφεία. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υποβλήθηκαν 1.936 αιτήσεις.
Οι παραπάνω αποσπάσεις θα είναι περιορισμένες, αν όχι ελάχιστες και θα πραγματοποιηθούν χωρίς μοριοδότηση και όχι με εισήγηση του ΚΥΣΠΕ.
Σ' ότι αφορά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ έχουν υποβληθεί 6.098 αιτήσεις. Έως σήμερα δεν έχει οριστεί ΚΥΣΠΕ για να εισηγηθεί τις παραπάνω αποσπάσεις.
Ελπίζουμε πως η πολιτική ηγεσία θα κατανοήσει το αίτημά μας για άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ώστε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να γνωρίζουν άπαντες πού θα παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας.
Επισημαίνουμε πως σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία να μην αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα ικανοποίησης των αποσπάσεων, όπου υπάρχουν λειτουργικά κενά, αφού φέτος δεν έγιναν μόνιμοι διορισμοί και επιπλέον συνταξιοδοτήθηκαν 1.900 περίπου εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η πολιτική ηγεσία κατανοώντας πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος θα πρέπει να δώσει την εντολή ώστε εντός της εβδομάδας που διανύουμε το ΚΥΣΠΕ να προχωρήσει στην πραγματοποίηση αποσπάσεων με βάση τα λειτουργικά κενά για να μη ζήσουμε και φέτος τραγελαφικές καταστάσεις, να προσλαμβάνονται αναπληρωτές σε περιοχές που δεν θα έχουν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μη διάλυση των οικογενειών των εκπαιδευτικών, να στηρίξουμε τον εκπαιδευτικό και ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό μας σύστημα, για να ελπίζουμε σ' ένα καλύτερο αύριο της χώρας μας.

Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος