Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο


Το πρόγραμμα και τα Εξεταστικά Κέντρα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Γραπτές και προφορικέ εξετάσεις  για το  Κρατικό  Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας   θα διενεργηθούν  το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου  στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική Ισπανική επιπέδων B (B1 & B2) και Γ (Γ1 & Γ2) και Τουρκική επιπέδου B (B1 & B2) και Γ1
Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εξετάσεων  κάνετε κλικ εδώ
Για τον πίνακα των εξεταστικών κέντρων πατήστε εδώ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων ισχύει για όλους τους υποψηφίους. Η προσέλευση των υποψηφίων γίνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα, ενώ μετά τη διανομή των θεμάτων δεν γίνεται δεκτός κανένας υποψήφιος. Ο οριζόμενος χρόνος δυνατής αποχώρησης για τις ενότητες 1 «κατανόηση γραπτού λόγου» και 2 «παραγωγή γραπτού λόγου» δεν μπορεί να είναι μικρότερος από το ένα τρίτο (1/3) της συνολικής διάρκειας της εξέτασης κάθε μίας από τις δύο αυτές ενότητες.
Σε πολλά εξεταστικά κέντρα όπου εξετάζονται ταυτόχρονα δύο (2) επίπεδα, αποστέλλονται ζεύγη εξεταστών που θα εξετάσουν διαδοχικά και τα δύο επίπεδα. Δηλαδή, θα ξεκινήσουν με το επίπεδο που έχει το μικρότερο αριθμό υποψηφίων, ώστε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η εξέταση του επιπέδου αυτού και στη συνέχεια θα συνεχίσουν με την εξέταση του άλλου ταυτόχρονα εξεταζόμενου επιπέδου. Το ίδιο θα ισχύσει και στα εξεταστικά κέντρα όπου έχει ορισθεί μόνο ένα (1) ζεύγοςι εξεταστών και για τα δύο επίπεδα που εξετάζονται την ίδια ημέρα. Η επιτροπή του εξεταστικού κέντρου θα καταρτίσει, ανάλογα, το πρόγραμμα της προφορικής εξέτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου