Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
   ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 26/11/2013
Αρ.Πρωτ.49
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ : Μέλη Συλλόγου
Κοιν.:
1. Δήμοι Περιφεριακής Ενότητας Ιωαννίνων
2. Μ.Μ.Ε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2014-2015»
Με αφορμή έγγραφο του Διευθυντή Π.Ε. Ιωαννίνων προς τους δήμους με τις προτάσεις για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων το ερχόμενο σχολικό έτος σας ενημερώνουμε ως εξής:
Σήμερα 26-11-2013 και ώρα 10:30΄ πμ το Δ.Σ. του Συλλόγου υλοποίησε την απόφασή του για παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου όσο και στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων σχετικά με την πρόταση-εισήγηση του Διευθυντή Εκπαίδευσης για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων του νομού μας.
Στις συναντήσεις του με τους ανωτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για τις προτάσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης και ζήτησε από την Περιφερειακή Διευθύντρια αφού θα κληθεί και η ίδια να καταθέσει τις δικές της προτάσεις να λάβει υπόψη της τις θέσεις του κλάδου, τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και των τοπικών κοινωνιών, το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής μας, το ιδιαίτερο μαθητικό δυναμικό της κάθε σχολικής μονάδας και τις αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι μικροί μαθητές για να φτάσουν στο σχολείο τους. Στον δε Διευθυντή εκπαίδευσης, με νέο έγγραφο, να επαναπροσδιορίσει την οργανικότητα των σχολικών μονάδων επικαλούμενος τις παραπάνω αιτιολογήσεις!
Το Διοικητικό Συμβούλιο θα επισκεφθεί τους Βουλευτές του νομού, τους αντιδημάρχους παιδείας των Δήμων μας καθώς και τους συλλόγους γονέων να τους ενημερώσει για το παραπάνω θέμα και να αποτρέψει την συρρίκνωση των σχολικών μονάδων και την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
Καλεί επίσης τους Δήμους να μας ενημερώσουν όταν θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το θέμα για να παρευρεθεί μέλος μας και να παρέμβει επί της διαδικασίας ενημερωτικά! 



altalt



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου